Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2017

Tips bagi kucing dengar arahan kita

Imej
Assalamualaikum
tajuk hari ini sangat menarik..sejak akhir-akhir ini ramai rakyat Malaysia suka membela haiwan peliharaan.. antaranya kucing laaa..

kadang-kadang ramai juga rakyat Malaysia yang mungkin tertekan la juga dengan kucing tersebut kerana tidak mendengar arahan tuannya.. antaranya dah sediakan tempat berak, dia masih berak merata-rata di dalam atau luar rumah.. Sesetengah manusia berpendapat bahawa haiwan tak ada akal hanya mempunyai otak sahaja.. ok memang betul itu .. TAPI ada satu cara macam mana nak bagi haiwan ini dengar arahan kita..

PERTAMA

pastikan anda bela kucing tersebut sewaktu dia keluar daripada perut ibunya..

KEDUA

banyakkan bercakap dengan kucing tersebut sejak dari dia lahir lagi sehingga la dia sudah besar (walaupun anda dengar macam tak betul je orang yang menulis blog ini.. hahahaha tak percaya cuba la dulu)

KETIGA

dan akhirnya kucing tersebut akan dengar arahan kita


jika kita ajar kucing kita berak di dalam bekas sejak lahir lagi dia akan faham kata-kata…

~ Kehidupan Di KUIS ~

Imej
Assalamualaikum..
Hai semua dah lama tak update blog hehehe.. sekarang ni aku dah sambung belajar di KUIS atau nama sebenarnya Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor dan aku amik kos Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sumber Insan atau nama lainnya Pengurusan Sumber Manusia atau nama orang putih nya Human Resource Management hahaha..
Ok setakat ni kehidupan di KUIS ok je tak de apa-apa masalah , lecture pon semuanya baik-baik belaka hahaha.. pada sesiapa yang nak masuk KUIS tu masuk cepat-cepat jangan ditunggu lagi hahaha promote KUIS la pulak..
Kenapa aku pilih KUIS ?? entah la aku pon tak pasti kenapa aku pilih KUIS tiba-tiba hati terdetik nak pilih KUIS hahaha.. Ok nak share la sikit suasana KUIS ni kan ..
Ini lah Masjid KUIS pandangan dari atas bangunan block Nursing hehe..

sekarang ni aku dah nak masuk sem 4 belajar di KUIS, ingat lagi sewaktu aku sem 1 di KUIS pelbagai rintangan berlaku antaranya kena marah dengan pak guard sebab pakai baju singkat (mana ada singkat pak guard…