Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

~ Cara menjinakkan kucing yang belum di jinak ~

Imej
~ ASSALAMUALAIKUM !! ~
Hai semua .. hari ni nak bagi korang tips sikit .. hehe .. seperti yang korang tengok dekat tajuk diatas .. CARA MENJINAKKAN KUCING YANG BELUM DI JINAK .. Ok maksud nye .. kucing yang tidak mempunyai tuan dan korang nak bela .. huhu
Ini adalah gambar hiasan saja yekk .. haha

~Firts sekali korang nampak je kucing tu .. korang terus puji depan dia .. cakap dia comel .. (kucing memang comel ..) mane la tau kucing tu jenis yang suka di puji dan lepas tu dia datang dekat korang kan .. kan dah boleh belai tu ..huhu


~lepas tu korang memberanikan diri korang untuk megusap atau membelai kepala atau badan dia .. tapi kalau dia lari .. pandai2 la pujuk .. hehe (dah macam orang .. hehe .. Hey kucing pon ada perasaan tau..)


~Boleh jugak kalau korang buat bunyi yang selalu kita buat bunyi untuk bagi kucing makan tu .. ha bunyi tu la .. maybe cara tu boleh membuatkan kucing tersebut terpedaya .. hehe


~lepas tu .. Ha korang letak la makanan .. mane tahu .. kalau kucing tu lapar .. di…

~.. Duit RM100 .. ~

Imej
ASSALAMUALAIKUM ..
Hahahaha .. Ok nak cerita sikit ni .. Semalam hari untuk dapat duit 100 Ringgit Malaysia .. Pagi-pagi tu aku bagun la dari tidur .. nak pergi sekolah ambil duit 100 punyer pasal .. hehe .. selalu nye akhir2 tahun nie .. orang yang naik bas sikit .. tapi Alangkah terkejut nye aku .. haha .. aku tengok 1 bas penuh .. Ha .. nie mesti kes nak duit 100 .. haha
ini adalah duit contoh yekk ..
Sampai je dekat sekolah .. waktu kat tapak perhimpunan .. lagi la aku terkejut boleh katekan penuh pelajar kat tapak perhimpunan macam baru first2 datang sekolah je .. hehe ..

Pastu aku suruh ayah aku datang ambil duit tu .. sebab sekolah memang suruh mak bapak yang ambil kan .. dapat je duit tu mak bapak boleh bawak anak2 nye balik .. so aku mengambil kesempatan ini untuk balik umah .. sebab pe aku nak balik umah .. sebab ..
Aku nak tengok cite korea FULLHOUSE (walaupun cite tu dah byk kli ulang .. aku nak gak tgk .. hehe)Aku nak online .. nak tulis kat blog .. cite pasal duit nie la ..…

~.. Tips mengambil Keputusan Peperiksaan .. ~

Imej
Assalamualaikum ... Ha kepada sesiapa yang tengah menjawab SPM .. semoge berjaya :) .. Ha pada budak2 UPSR .. yang nak amik result hari khamis nie (Tol ke hari khamis) .. hehe .. Ini adalah Tips untuk adik2 di luar sana yang nak amik result yekk .. Dan pada budak2 PMR lak .. ala result korang lambat lagi kuor .. tapi kalau nak baca .. baca la .. xlarang pon .. :)

~ TIPS MENGAMBIL RESULT ~ Datang tepat semasa hendak mengambil keputusan tersebut .. jangan terlalu awal datang takut nanti korang rase gemuruh dan jangan gak datang lambat .. takut nanti de orang pandai2 mereka cakap adik gagal la pe la .. kan dah rse takut .. tol x ?? ..Duduk kat tempat yang tak ramai orang xpon xde orang langsung sebab kalau korang dok tempat yang ramai2 pas2 kebetulan result korang xbyk A pas2 korang menangis .. mesti malu kan ..Ok kalau la result korang teruk .. korang mesti BERTENANG ! .. Kate orang DOA adalah senjata mukmin  .. jadi banyak2 la berdoa ye !! ..Dan kalau result korang TERBAIK DARI LADANG !…