~ kisah kucing ku ~



Assalamualaikum

Dah lama rasanya aku tak update blog ni .. hahaha .. ok hari ni nak cerita pasal kucing-kucing aku ..

Dulu aku nak sangat bela kucing, sampai hari-hari aku cakap kat mak aku nak kucing nak kucing nak kucing, sampai mak aku pon rimas dengan aku .. aku berdoa kepada Allah yang aku nak sangat bela kucing, tak sangka aku beberapa hari kemudian tiba-tiba datang seekor kucing ke rumah aku .. kucing tu tengah bunting, aku selalu bagi dia makan, lama-lama dia dah biasa dengan aku .. aku bagi nama dia catrina hahaha 

Pada 23/5/2014 lahirlah tiga ekor kucing yang sangat comel yang bernama brad pit (apit), alfonso de albuqaque (onso) dan michael jackson (achael/remang). catrina punya anak lah ..


Yang besar tu catrina .. yang hitam tu achael, oren tu apit dan kelabu putih tu onso


Oren tu apit, kelabu putih tu onso 


Remang a.k.a achael

Masa untuk monopod hahaha

Masa untuk panjat pokok hahaha


Semua gambar di atas adalah gambar sewaktu mereka masih kecil, sekarang deme ni udah besar .. tapi yang paling menyedihkan ialah salah seekor daripada kucing ni dah mati iaitu onso, dia mati waktu 16/11/2014..

 nanti aku post sebab apa dia mati kat blogger ye , ok cukup setakat ini bye2 .. 





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

~ Cara menjinakkan kucing yang belum di jinak ~

~ Cara mengubati kucing yang terkena virus ~

~ Mandikan Kucing ~